Restaurant Japanese - Amsterdam - Netherlands
Yamazato Restaurant:
"Eten spreekt altijd de waarheid"
Op de begane grond van Hotel Okura Amsterdam bevindt zich het traditionele Japanse Restaurant Yamazato, de plek bij uitstek om te genieten van de authentieke Japanse keuken.
Yamazato Restaurant Restaurant in Amsterdam, Netherlands Yamazato Restaurant Restaurant in Amsterdam, Netherlands Yamazato Restaurant Restaurant in Amsterdam, Netherlands Yamazato Restaurant Restaurant in Amsterdam, Netherlands
Yamazato Restaurant - Amsterdam
Netherlands » Restaurant in Amsterdam » Japanese Restaurant
Restaurant Language : Dutch
"Eten spreekt altijd de waarheid"
Op de begane grond van Hotel Okura Amsterdam bevindt zich het traditionele Japanse Restaurant Yamazato, de plek bij uitstek om te genieten van de authentieke Japanse keuken.

Authentieke ambiance
U kunt plaatsnemen in een rustgevende omgeving die is ingericht volgens de authentieke Sukiya-stijl. Deze stijl is geļnspireerd op het zenboeddhisme uit de bloeitijd van de Japanse ceremoniehuizen in de 16e eeuw. Het uitzicht op de aangrenzende Japanse tuin complementeert het geheel.

Traditionele bediening
Het typisch Japanse karakter van Yamazato vindt u ook terug in de bediening. In traditionele kimono geklede Japanse serveersters bedienen u op uiterst elegante en voorkomende wijze. Zij zorgen dat het u aan niets zal ontbreken en dragen ertoe bij dat u zich voor een moment in Japan waant.

Sushi Bar
In het ruime restaurant kunt u ook plaatsnemen aan de Sushi Bar, om onze Sushi meesters zelf aan het werk te zien. Bekijk hier de verschillende soorten sushi.

Groepen welkom
Voor bijzondere gelegenheden staan zes privé-ruimtes tot uw beschikking. Daarbij kunt u een keuze maken uit speciale wisselende groepsmenu’s .

Sinds 2002 is Yamazato bekroond met een Michelin ster, als enige traditioneel Japanse restaurant in Europa. Het Yamazato Restaurant is lid van Alliance Gastronomique .

Openingstijden
Ontbijt: 07.30 - 09.30 uur (Geserveerd in Le Camelia Brasserie)
Lunch: 12.00 - 14.00 uur
Diner: 18.00 - 21.30 uur
Reserveren: +31 (0)20 678 83 51
Dress code: tenue de ville

Perfectionisme is niet streven naar meer, maar naar minder
“Het is onze bedoeling om een breed scala van Japanse tradities in onze gerechten tot uiting te laten komen.”
Masanori Tomikawa

Authentieke keuken
Yamazato staat voor authentiek Japans. Als het gaat om de stijlvolle inrichting, de Japanse bediening in traditionele kimono en natuurlijk de keuken: de eeuwenoude kaiseki ryōri, de haute cuisine van Japan.

Hier komen alle zintuigen aan bod. De smaak, kleur en textuur van de ingrediėnten spelen een grote rol bij kaiseki gerechten. Het gebruik van ingrediėnten van de hoogste kwaliteit staat aan de basis van deze rijke keuken.

Balans en harmonie
Geheel volgens de Japanse traditie, spelen naast de seizoenen ook festivals en bijzondere feestdagen een grote rol bij Yamazato. De invloed hiervan merkt u niet alleen aan de wisselende menukaart, maar ook aan het gebruik van ingrediėnten en de bereidingswijze van de gerechten: de smaken moeten worden afgestemd op de beleving van het moment. Essentieel hierbij is het vinden van de juiste balans tussen al deze elementen. Een balans die wordt versterkt door de harmonie tussen sake of wijn en spijs.

Masanori Tomikawa
De kracht van Executive Chef Masanori Tomikawa ligt vooral in het toepassen van nieuwe technieken en ontwikkelingen. Uiteraard onder de voorwaarde dat deze bij het traditionele karakter en hoge niveau van Yamazato passen. De heer Tomikawa zet de Kaiseki-traditie van de heer Oshima voort.

“Gasten optimaal te laten genieten van eten, betekent ook aandacht hebben voor de presentatie van de gerechten.”
Masanori Tomikawa

Akira Oshima
Akira Oshima ging de heer Tomikawa voor als Executive Chef en Manager van de Japanse restaurants. Na zijn gedegen opleiding in de kaiseki ryōri, had Oshima al faam gemaakt in Japan toen hem door Okura werd gevraagd de kaiseki keuken in Nederland te introduceren. Dit was in de jaren 70. Zijn niet aflatende inspanningen om de beste ingrediėnten te bemachtigen en daar de meest spectaculaire creaties mee te maken, hebben hun vruchten afgeworpen.

In 2002 kreeg hij als eerste Japanse Chef in Nederland een Michelin ster, die het restaurant tot nu toe jaarlijks heeft weten te bemachtigen. In 2006 leverden zijn inspanningen hem zelfs een Koninklijke onderscheiding op: een grotere persoonlijke waardering dan dat is nauwelijks denkbaar.

Restaurant Details

Restaurant Name : Yamazato Restaurant
Restaurant Owner Name :
Restaurant Trading Since :
Restaurant Situated :
Restaurant Nearest City :
Restaurant Type : Japanese
Restaurant Speciality :
Restaurant Chef Name :
Restaurant Sommelier Name :


Contact Details
Yamazato Restaurant
Ferdinand Bolstraat 333
Amsterdam
Netherlands
Tel : +31 (0)20 - 678 83 51
E-mail : yamazato@okura.nl
URL : https://www.yamazato.nl

More Pictures
Yamazato Restaurant Restaurant in Amsterdam, Netherlands Yamazato Restaurant Restaurant in Amsterdam, Netherlands

Next Restaurant Back to previous page Back to Restaurant Guide


The Chef´s Recipes

Wine Suggestions
Vineyard SuggestionsReviews » Write Review » Read Reviews (0)
My Favourites » Add To Favourites » View My Favourites

Recommended Wines

Wines from Argentina

Fincas Rewen Petit Verdot 2007
Wines from Argentina
Today, Fincas Rewen has a wine-making process of three varieties of wine: high quality range (Premium) that includes Petit Verdot, Malbec and Cabernet Sauvignon...
More...
More Wines...
List your Vineyard for FREE...


Food Products

Vegetables, Vegetable Products

Raj International
Gherkins 1-4 cm, 3-6 cm, 6-9 cm, 9-12 cm
More...
More Products...
List your Food Product for FREE...


Home
Restaurants
Vineyards
Wines
Recipes
Events
Food Products
France  •  Austria  •  Belgium  •  Germany  •  Ireland  •  Italy  •  Liechtenstein  •  Luxembourg  •  Netherlands  •  Portugal  •  Russia  •  Spain  •  Switzerland  •  United Kingdom
Amsterdam Antwerp Barcelona Belfast Berlin Bologna Bordeaux Bremen Bristol Bruxelles
Dublin Florence Frankfurt Geneve Hamburg Lisbon London Luxembourg Lyon Madrid
Milano Manchester München Paris Porto Reims Roma Sevilla Torino Wien
Onlince Since 2009
gourmet@restaurants-guide4u.com
© 2008 restaurants-guide 4u.com. All rights reserved